Главная / Новости

У Ляшка виступили на захист українських металургів

16:09 | 14.11.2018
Головна / Новости
У Ляшка виступили на захист українських металургів

Радикальна партія вимагає від уряду та Мінекономіки негайного проведення спецрозслідування за фактом безпрецедентного 25-відсоткового зростання цього року імпорту в Україну чорних металів та виробів з них. Крім того, нардепи наполягають на запровадженні упереджувальних заходів захисту української металургії від хижацького імпорту з Китаю, Туреччини, Росії та інших країн. Про це повідомив заступник Лідера РПЛ з економічної політики, голова Комітету промполітики та підприємництва Віктор Галасюк.

Закриття найбільших світових ринків та загострення боротьби за існуючі ринки збуту металопродукції - реальна загроза українській промисловості та економіці, - пояснює нардеп. За його словами, імпорт чорних металів в Україну вже зріс на 25%, тож й сотні тисяч робочих місць в ГМК та суміжних галузях під ударом.

Лідер РПЛ Олег Ляшко заявив, що спокійно спостерігати як українська металургія не тільки втрачає зовнішні ринки, а й через недолугу політику влади витісняється з внутрішнього ринку не збирається. «Держава має дбати про власних виробників і громадян, а не здавати національні інтереси та прогинатись під сильних світу цього!» - наголосив Ляшко під час візиту до Запоріжжя.

«Вимагаємо невідкладного вжиття заходів з метою упередження зростання імпорту металопродукції з Китаю, Туреччини, Російської Федерації та інших країн світу, які люто борються за нові ринки збуту власної продукції. На часі також лобіювання доступу української металопродукції на зовнішні ринки, у тому числі через експортно-кредитне агентство, - зазначає В.Галасюк, наголошуючи, що США, Канада, ЄС, Китай, ЄврАзЕС, Туреччина, окремі країни Африки та інші активно захищають внутрішній ринок металопродукції від імпорту, підвищуючи ввізні мита на 25 і вище відсотків. - Уряди найбільших економік світу вживають усі можливі і неможливі заходи для захисту власних виробників металу та металопродукції».

Нагадаємо, раніше Радикальна партія виборола підвищення експортного мита на металобрухт з 10 до 30, а згодом до 42 євро за тонну, що дозволило ліквідувати критичний дефіцит брухту чорних металів на внутрішньому ринку та забезпечило безперебійну діяльність вітчизняних металургійних підприємств. Зважаючи на позитивні результати дії металургійного закону та виробничу необхідність підприємств, дію закону було продовжено ще на рік.


Теги: Ляшко