Главная / Новости

Яка зброя просуває росіян вперед — Умеров розповів на засіданні Ради ЄС

22:41 | 22.04.2024
Головна / Новости
Фото — Рустем Умєров, міністр оборони України
Фото — Рустем Умєров, міністр оборони України
Міністр оборони України Рустем Умєров висловив подяку європейським партнерам та Верховному представнику Європейського Союзу Жозепу Боррелю за підтримку України у війні з Росією на засіданні Ради Європейського Союзу. Про це повідомляє Дзеркало Тижня.
"Росія не обирає засобів у своєму бажанні знищити те, що вона не може захопити" — написав Умєров. Він також висловив подяку країнам, які передали або виявили готовність передати Україні системи протиповітряної оборони, зокрема Німеччині за її рішення відправити додаткові системи Patriot.

Умєров закликав до співпраці у сфері оборонної промисловості та підсумував, що міцне партнерство між Україною та Європейським Союзом є ключем до спільної перемоги та повернення миру на континенті. Російські війська за останній час частіше застосовують керовані авіаційні бомби на фронті та обстрілюють населені пункти України.



Голова Міноборони України Рустем Умєров підкреслив, що російські окупанти використовують керовані авіабомби вагою 1,5 тонни для просування через руїни на території України. За його словами, з початку року тисячі ракет та дронів були випущені окупантами на території України. Він також підкреслив, що системи протиповітряної оборони, передані Україні країнами-партнерами, зможуть допомогти захистити українських громадян і відіграти важливу роль у захисті неба.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав зупинити російську агресію в Україні, щоб вона не поширилася по всьому світу. Він попередив, що, зазнавши поразки на території України, Путін може відмовитися від своїх планів стосовно інших країн.

Президент України Володимир Зеленський наказав закрити цивільну інфраструктуру системами протиповітряної оборони, щоб запобігти новим ракетним атакам росіян.