Главная / Мнения

Нардепи Королевська та Рибалка торгують з терористами в ОРДЛО – фільм-розслідування

13:07 | 19.03.2018
Нардепи Королевська та Рибалка торгують з терористами в ОРДЛО – фільм-розслідування
Автор:

Народні депутати з різних фракцій українського парламенту ведуть бізнес з «віджатими» підприємствами в ОРДЛО і таким чином фінансують терористів на окупованому Донбасі. Такого висновку дійшли автори фільму-розслідування «Криваві горішки, або хто фінансує війну на Донбасі». Документальна стрічка вийшла в ефірі Першого ділового телеканалу. Експерти фільму, серед яких вищі офіцери спецслужб, представники місцевого самоврядування, ветерани АТО та журналісти-розслідувачі розповіли телеглядачам про історію захоплення українського Донбасу, перипетії «віджиму» бізнесу у законних власників на окупованих територіях та про зародження «бізнесу на крові», який нині ведуть не лише нечисті на руку українські бізнесмени, але й деякі народні депутати України.

«Я писав, наприклад, розслідування про Наталю Королевську та її чоловіка, Юрія Солода. Які, фактично, там мають виробництво, займаються переплавкою лома кольорових металів. Вони цей металобрухт з України вивозять вагонами туди. Робив розслідування також про нардепа Сергія Рибалку, якому також не заважає війна торгувати з тими територіями. Він і в Криму має свої філіали. Вони, звісно не оформлені на нього, але закуповують його продукцію з Україні, туди провозять і там її продають. Поширюють в супермаркетах. Наприклад, по Донецьку - навіть в «Першому республіканському супермаркеті» – це віджаті магазини, які просто захопив Захарченко, і зараз експлуатує», - розповів авторам фільму відомий журналіст-розслідувач, біженець з Донецька Денис Казанський.

За інформацією українських спецслужб подібним бізнесом на крові українських воїнів займаються народні депутати практично з усіх депутатських фракцій українського парламенту. При цьому кількість парламентських «торгівців» з терористами складає майже третину Верховної Ради.

«Були приблизні підрахунки, близько 150 депутатів мають те чи інше віношення до таких речей. І що цікаво, що вони знаходяться в усіх фракціях парламенту. Питання до нашої влади, яка намагається таких людей вигородити. І в першу чергу тому, що вони в якійсь мірі імплементовані в державні структури, і мусять з ними якось домовлятися. В тому числі - за якісь там певні голосування в Верховній Раді», - розповів телеглядачам екс-заступник голови СБУ генерал-майон Віктор Ягун.

Власне обурення діями народних депутатів з націонал-демократичних фрацій Верховної Ради висловили ветерани АТО, які нині відстежують депутатські контакти з ватажками ОРДЛО та закликають народних обранців не подавати руки своїм колегам, які ведуть бізнес на крові, торгуючи з главарями псевдореспублік в ОРДЛО.

«Сергій Рибалка сьогодні торгує фактично з нашими ворогами. Продаючи сухарики, які в своїх окопах їдять москалі. Поїв сухариків ляшковських, рибалковських , - встав, пару раз вистрілив в нашу сторону. Ранив когось, чи вбив когось. Потім сів і далі жує свої сухарики. Ми закликаємо всіх народних депутатів просто не подавати руки Сергію Рибалці, І коли він поряд з вами сидить, вважайте, що поряд з вами сидить людина, у якої на руках – кров наших побратимів», - заявив в телеефірі ветеран АТО, який з боєм вийшов з Іловайського котла, нині - громадський активіст Олег Кравець.

Автори фільму нагадали, що сьогодні слідчі СБУ та Прокуратури розслідують кримінальну справу проти топ-менеджерів корпорації «S.Group» та «Снек-Експорт», що належать родині народного депутата Сергія Рибалки, - Дениса Пробачая та Юрія Джабраїлова. Обидвоє ще з вересня знаходяться в СІЗО за підозрою у фінансуванні терористів в ОРДЛО.

Як розповів авторам фільму екс-міський голова звільненого від терористів Слов’янська Олег Зонтов, нині влада має зробити все, аби покарати горе-бізнесменів та депутатів, які продовжують вести бізнес на крові українських воїнів. Якщо цього не станеться, - припустив Зонтов, - на фінансистів терору та вбивств чекатимуть народні суди Лінча.

«Підприємства продовжують вести торгівлю. Народні депутати, які курують ці підприємства, - на волі та ведуть активну діяльність. І це загрожує невдоволенням та вибухом народу. Надто вже багато болю, смертей та трагедій принесла ця війна в українські родини», - підсумував нинішню ситуацію в на Донбасі та в українській політиці Олег Зонтов.

З повною версією фільму-розслідування «Криваві горішки, або хто фінансує війну на Донбасі» можна ознайомитися тут.