Главная / Мнения

Законопроект 7206 дозволить вітчизняним виробникам добре заробляти на держзакупівлях - депутат

14:49 | 24.10.2017
Законопроект 7206 дозволить вітчизняним виробникам добре заробляти на держзакупівлях - депутат
Автор:

Депутати від Радикальної партії Олега Ляшка підготували зміни до системи державних закупівель, які полегшать українським виробникам участь у тендерах. Законопроект 7206 (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку промислового виробництва та малого і середнього підприємництва) надає українським товарам цінову перевагу у 20-30%.

«Наш законопроект переорієнтує значну частину державних закупівель з імпорту на продукцію вітчизняного виробництва. За рік українська держава купує продуктів та послуг на 275 млрд. грн. Чому більшість цих грошей повинна уходити за кордон? Ми пропонуємо встановити нову формулу держзакупівель. Якщо виробник платить зарплату українцям, використовує українську сировину, матеріали, компоненти, енергію, то під час державного тендеру він отримує цінову перевагу до 20-30%. Тобто навіть якщо його пропозиція дорожча за імпортний товар, він переможе і отримає замовлення», - розповів заступник лідера РПЛ Віктор Галасюк.

За підрахунками авторів законопроекту, через ініціативу “Купуй українське, плати українцям!” українські виробники отримають додатковий внутрішній ринок у десятки мільярдів гривень на рік. Також у РПЛ активно просувають ідею створення українського експортно-кредитного агентства (ЕКА), яке має допомагати просувати українські товари на світових ринках.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2016 року в Україні почав діяти Закон "Про публічні закупівлі", який забезпечив переведення всіх державних закупівель в Україні в електронний формат. Всі державні інституції здійснюють свої закупівлі через систему ProZorro.

Источник: https://from-ua.com/articles/421348-za-lashtunkami-prompaketu-reform.html

Теги: РПЛ