Главная / Политика

КРУГЛИЙ СТІЛ:«СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ»

10:38 | 03.03.2018
КРУГЛИЙ СТІЛ:«СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ»
Автор:
Ще у березні 2015 року Комітетом Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва, за ініціативи Голови Комітету В. Галасюка, було затверджено «Модель промислової політики України». Документ містить цільові індикатори, пріоритети та конкретні інструменти промислового розвитку. Напрацьовувався документ спільно з виробниками та експертами та багато разів був презентований публічно. На виконання розроблено низку законодавчих ініціатив (енергосервісні контракти (ЕСКО), експортно-кредитне агентство (ЕКА), індустріальні парки (ІП), розстрочка імпортного ПДВ на виробниче обладнання, безкоштовне приєднання до інженерних мереж, мораторій на експорт лісу-кругляка, підняття вивізного мита на металобрухт, «Купуй українське, плати українцям» та ін.).

Фактично через три роки, наприкінці січня 2018 року Мінекономрозвитку в стінах уряду представило «Проект Стратегії розвитку промислового комплексу України» (до 2025 року). “Нафталіновий мотлох”, “затаскані штампи”, “жодної конкретики” - так жорстко документ розкритикували виробники, а Національний комітет з промислового розвитку взагалі відхилив його. Проект й досі не був публічно представлений експертам, парламентарям та суспільству.

Наскільки задовільною є промислова політика держави? Хто є її рушійною силою, а хто “гальмом”? На чому варто зосередитись парламенту та уряду для успішного розвитку промисловості? Які законодавчі ініціативи мають бути прийняті невідкладно та якою має бути промислова стратегія України?

Ці та інші питання 14-го березня о 15:00 у конференц залі на Грушевського, 5, будуть обговорювати під час організованого Комітетом ВР з питань промислової політики та підприємництва і Комітетом ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності круглому столі «Стратегія розвитку промисловості України». У заході візьмуть участь близько 100 учасників: парламентарів та урядовців, представників бізнесу, галузевих асоціацій, експертів та громадськості.

Отримати акредитацію можна тут або за номером: 067 748 08 19

Під час обговорення буде вібуватися онлайн-трансляція.