Главная / Политика

Найефективніший нардеп назвав ТОП-7 здобутків 2-го півріччя 2017-го року

18:17 | 15.01.2018
Найефективніший нардеп назвав ТОП-7 здобутків 2-го півріччя 2017-го року
Автор:
Лідер рейтингу найефективніших депутатів та голів комітетів за версією Громадянської мережі ОПОРА, голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк розповів про найвагоміші законодавчі досягнення за липень-грудень 2017-го року.
Завдячуючи Громадському руху "Чесно" прозвітував про свою діяльність як нардепа за 7-му сесію ВР в електронному вигляді", - написав у Фейсбуці заступник Лідера РПЛ з економічної політики.

Так серед ТОП-7 здобутків, парламентар, зокрема, назвав зняття надмірних податків з промислових інвестицій.
"Моєю з Олегом Ляшко поправкою до законопроекту 6776-д запроваджена 2-річна розстрочка імпортного ПДВ на виробниче обладнання. По суті, це безвідсотковий дворічний та ще й гривневий кредит від держави на модернізацію і створення нових виробництв в Україні! Це частина “Промислового пакету реформ” РПЛ, що вже перетворилась в реальну норму закону", - деталізував він.

Також революційною новацією стало зняття імпортного ПДВ та акциз з електромобілів: «Норма тимчасова, до 2019 року, але ми будемо наполягати на її продовженні. Раніше, ще у 2015 році, ми зняли з електрокарів імпортне мито і ринок зріс майже втричі. Тепер електрокари стали дешевшими для покупців майже на 30%! Електромобілі - не лише інновації та економія для людей, а й великий плюс для екології та енергонезалежності країни! Я радий, що в парламенті нас підтримали, погодившись, що краще сьогодні зняти податки з електрокарів, ніж через 10-15 років перетворитися на звалище бензиново-дизельного непотрібу!». В.Галасюк також акцентував на важливості запровадження стимулюючого режиму для нового газовидобутку. Завдяки прийняттю відповідної правки до законопроекту 6776-д, ставки при бурінні нових свердловин з 2018 року будуть 6%/12% замість стандартних 14%/28%. А, отже, Україна зможе наростити власний газовидобуток і з 2021 року повністю відмовимось від імпорту природного газу. 2017 рік став визначальним у зв’язку із створенням фундаменту для імпортозаміщення при держзакупівлях.
"Рада прийняла за основу законопроект №7206 «Купуй українське, плати українцям», ініційований мною з Олегом Ляшко та однодумцями. Він запроваджує вдосконалену модель держзакупівель, яка враховуватиме не лише ціну, а й місцеву складову продукції, що пропонується на тендери. Це зробить держзакупівлі одночасно інструментом розвитку української промисловості та генератором нових високооплачуваних робочих місць в Україні".

Крім того, вдалося на рік продовжити дію «металургійного закону», що забезпечило додатковий запас міцності для української металургії.
"Щоб заводи були з сировиною, армія - із зброєю й технікою, а українці - з роботою і зарплатою!".

Не зважаючи на величезний політичний тиск та “кредитний шантаж” з боку Євросоюзу, також вдалося домогтися збереження дії раніше прийнятого 10-річного мораторію на експорт лісу-кругляку, результатом впровадження якого стало суттєве зростання економічних показників галузі - додаткові надходження до Держбюджету, створення нових робочих місць та зростання інвестицій в галузь в 2,5 рази. Парламент також підтримав пропозицію РПЛ щодо виділення в 2018 році 30,6 млн грн на розробку препаратів на основі олігонуклеотидів для нових методів діагностики та лікування раку. Дякуючи цьому українські вчені отримають високі шанси на глобальне лідерство у розробці ефективних та доступних ліків для боротьби з чумою XXI віку.
"Це дуже потужні і необхідні країні ініціативи, але для зміни економічного курсу та реального підняття доходів громадян треба зробити на порядок більше! І ми пропонуємо конкретний план!" - резюмував В.Галасюк.
Теги: Галасюк