25-го жовтня за сприяння Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва відбувся парламентський круглий стіл на тему «Індустріальні парки – інструмент регіонального розвитку та економічного зростання»

Робочі місця в пріорітеті

На сьогодні любий законопроект, що дозволяє в країну залучити інвестиції – дуже потрібний. Джерелом грошей мають бути саме вони, а не кредити МВФ. Створення індустріальних парків з залученням іноземних інвестицій має бути в пріоритеті.

Є дві групи людей, що проти. Перша – це популісти, тому що це не їхня ініціатива. Друга – це ті, хто вже працює і питає: чому для когось мають бути кращі умови, а не для нас? Думкою перших можна знехтувати, а от з другими дуже тяжко. Треба з ними спілкуватися, почути їхні аргументи – в чому вони вбачають загрозу для свого бізнесу. Тоді ми зможемо вирішити, які дії закону мають бути обмежені, щоб не порушувати права тих, хто вже працює. Найголовнішим гравцем є люди – ті робітники, що будуть в подальшому мати робочі місця. Зайнятість населення – це основа всіх тих законів, що стосуються економіки.

Справа упирається в бюрократію – якщо чиновники на місцях не будуть сприяти, чи навіть навпаки – нічого не буде. Там, де є прогресивні міські голови, місцева влада – з’являться масштабні проекти. Потрібна гласність, робота ЗМІ, щоб запобігати корумпованості чиновників.
Борислав Розенблат
Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва