Черкащина презентувала Агенцію регіонального розвитку


Бути першими

Сьогодні на форумі мені вдалося продемонструвати, які є інституції для регіонального розвитку – це новостворена Агенція регіонального розвитку. Це якраз ця синергія, коли ми можемо об’єднати інтереси влади, бізнесу і громади і це дає можливість вирішення головних питань: залучення інвестицій, подолання корупції, супровождення інвестора, стратегічний розвиток нашої області. В створенні Агенції прийняла безпосередню участь Українська бізнес-асоціація, яка є засновником. Важливо, що в склад правління агенції увійшов Український союз промисловців і підприємців. Це дає можливість сьогодні розпочати роботу по безпосредньому набору і підготовці працівників самій Агенції і об’явити прозорий конкурс на керівника Агенції.

Головною метою на найближчий час буде максимально швидко знайти на консалтинговій основі проекти, які потрібно для подальшої стратегії розвитку до 2020 року, і внесення змін до стратегії. Знахождення ресурсів і механізмів, як залучити не тільки бюджетні кошти до впроваждення цих проектів. Важливо, що нам допомогають ці інституції, університети, громадськість – об’єднуючи зусилля таким чином, ми розуміємо, що в конкуренції між регіонами нам необхідно не втратити, а бути першими, оскільки відбуваються процеси децентралізації і обєднання громад.

Ті, хто сьогодні почне першими – той виграє, тому що сьогодні є ресурс ЄС, міжнародних організацій у вигляді грантів. Це безповоротні кошти, які можуть бути направлені, наприклад, на створення центру розвитку підприємництва – польскою стороною. Найближчим часом ми відвідаємо Туреччину – нам важливо знайти керуючу компанію по створенню індустріальних парків. У нас наразі готова концепція, на яку в тому числі депутатським корпусом були виділені гроші, вона буде презентована громадськості. Я вірю в те, що ця інституція зможе відновити віру до влади і створити всі умови для залучення інвестицій на Черкащину і цей інструмент дає нам можливість і перевагу.
Юрій Ткаченко
Голова Черкаської обласної державної адміністрації