Главная / Украина

Гривня стабілізувалася: офіційний курс долара на 17 квітня.

20:02 | 16.04.2024
Головна / Украина
Гривня стабілізувалася: офіційний курс долара на 17 квітня.
Гривня стабілізувалася: офіційний курс долара на 17 квітня.
Національний банк України встановив офіційний курс гривні до долара на середу, 17 квітня, на рівні 39,5737 грн/$, що позначає припинення падіння гривні на рівні історичного мінімуму. Цей рівень залишився таким самим, як у попередні дні, коли гривня досягла свого найнижчого показника. Національний банк перейшов до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні від 3 жовтня 2023 року, відмовившись від фіксованого курсу, який діяв з початку вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

Відтепер офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не буде директивно встановлюватися Національним банком. Однак Національний банк продовжить контролювати ситуацію та компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.

Послаблення гривні почалося в жовтні минулого року, коли Україна відмовилася від фіксованого курсу, втративши американську фінансову допомогу на невизначений термін. Ця допомога, разом із військовою, мала становити близько $61 мільярда.

У той же час курс гривні до євро підсилився на 4 копійки, до 42,1222 за євро. Це сталося після того, як він досяг історичного мінімуму на рівні 42,6911 грн за євро 27 березня.