Главная / Украина

Руслана Лижичко: майбутнє України за альтернативною енергетикою

16:50 | 16.11.2016
Головна / Украина
Руслана Лижичко
Руслана Лижичко
Перехід на альтернативні джерела енергії сьогодні доцільний не тільки в екологічному сенсі, але й у економічному. Руслана Лижичко — народний депутат 5-го скликання, громадська діячка, наголошує на перевагах переходу на відновлювану енергетику і її доступності звичайному громадянину.
Енергонезалежність — це вибір будь-якої свідомої особи

Людина, яка не використовує альтернативні джерела енергії, просто викидає свої гроші, адже дуже багато йде саме на опалення та електроенергію. 
Перехід на альтернативні джерела надасть споживачам змогу оцінити витрати і почати регулювати кількість енергії, яку вони споживають. Ми зможемо перейти на економні енергоносії та чітко зрозуміти, які нам потрібні електроприлади. Це зовсім не означає, що людині доведеться йти в банк за величезним кредитом, щоб переобладнати свій будинок. 
Щодо мого власного будинку, ми почали з того, що встановили теплові помпи, тобто почали брати тепло із надр землі. Потім перейшли на сонячну енергій, поставивши сонячні колектори для тепла і сонячні панелі для електроенергії. 
Зараз у громадян не має вибору і люди змушені переплачувати, бо ніхто ще не зрозумів наскільки економічно вигідним стане перехід на альтернативні джерела, нікому цього не пояснили. Саме ця сфера в нашій країні найбільш корумпована. Корупціонери не зацікавлені в тому, щоб ми розумілися на таких речах, тому не варто чекати, що нам хтось пояснить, наскільки це вигідно. Люди отримують субсидію, що, начебто, дає змогу зекономити, але фактично зараз вони викидають велику кількість енергії, за яку платять. 
Коли я була у парламенті, ми просували закон про енергоефективність, але у нашій країні все розвивається дуже повільно. Це не складна наука, не складні технології. Треба лише почати з того бюджету, який ви маєте, і йти крок за кроком.
Руслана Лижичко
Депутат ВРУ V созыва, общественный деятель