У свободі наша сутність: вражаючий тизер Захара Беркута вже у мережі

12:10 | 06.12.2018

Триває етап постпродакшену історичного екшену Ахтема Сеітбалаєва та Джона Вінна по мотивам повісті Івана Франка. Зйомки, що тривали з 15 червня в Карпатах завершено у вересні, і хвилинний тизер, який тільки вчора викладено у мережі за сутки передивилось біля 40 тисяч глядачів.

У грудні Компанія Кінороб під егідою FILM.UA почала роботу над проектом. З червня 2018 до групи приєдналася потужна міжнародна команда. Сьогодні разом з Ахтемом над стрічкою працює голлівудський режисер Джон Вінн, американськи продюсери Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз. З українського боку фільм продюсує Єгор Олесов, кіносценарій адаптували Ярослав Войцешек та Річард Ронат, оператор – Юрій Король

Історія, що розгортається на екрані відтворює події XIII сторіччя, коли монгольська орда на чолі з ханом Бурундою дістаються Карпат і несподівано стикаються з відчайдушним спротивом місцевих, на чолі з братами Беркутами. Слоган фільму — «У свободі моя сутність» відображає і суть і стилістику картини.

Крім вражаючих натурних зйомок, біля озера Синевир та Манявського водоспаду на Закарпатті було побудоване містечко Тухля, маєтку Тугара Вовка, та спеціально для картини збудовані гірські ущелини.  Художники відтворили понад 600 унікальних костюмів ручної роботи (більш ніж 3000 одиниць одягу), більш ніж 250 акторів масових сцен працювали з оригінальними комплектами зброї. Костюм Захара відтворений з реального полотна якому більше 100 років.

Самого Беркута грає Роберт Патрік, знаний глядачу по голівудським блокбастерам «Термінатор 2», «Міцний горішок 2», «Останній кіногерой». Томмі Фленаган («Вартові Галактики 2», «Хоробре серце», «Гладіатор») зіграв Тугар Вовка, Андрій Ісаенко (Кіборги) - Петра, а  Олег Волощенко (Сторожева застава) – Гарда.

Тож у картини з такою потужною міжнародною складовою є всі шанси донести героїчну українську історію на зовні. 

«Я переконаний, що це буде красиве, динамічне, емоційне жанрове кіно, завдяки якому всі головні меседжі оригінального твору Івана Франка буде донесено до сучасного глядача не тільки в Україні, але й за її межами», - коментує режисер Ахтем Сеітбалаєв. Ну а як епічно це буде виглядати на екрані ви можете побачити вже зараз.  

Загальний бюджет фільму склав понад 75 млн. грн, 30 з яких – підтримка Держкіно. Дистриб'ютор стрічки в Україні – компанія UFD. Прем’єра фільму запланована на 10 жовтня 2019. 

Тож з нетерпінням чекаємо, а поки УСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! :)

#МУВІМЕЙКЕР

Фото: ФБ "Захар Беркут"


Выбор редакции